Георги Бързанов спечели купа „Капи”

Самоковските скиори се завърнаха с три медала – златен, сребърен и бронзов, от слалома за купа „Капи”, състоял се на 6 февруари в Банско.
Георги Бързанов бе най-бърз и в двата манша при момчетата до 14 г. и се окичи със златен медал. Състезателят на клуб „Боровец” отвя конкуренцията, като класиралите се на второ и трето място останаха на 1.67 и 5.83 секунди зад нашето момче. Малко по-надолу в таблицата – на 6-о, 7-о и 10-о място, завършиха Владимир Кърнолски /„Чамкория”/, Георги Ковачки /„Боровец”/ и Дейвид Славчов /„Чамкория”/.
Треньорите в „Чамкория” също имаха поводи за радост, тъй като Росица Мирчева спечели сребърен медал при момичетата до 14 г. Пета тук стана Косара Гущерова от „Боровец”. Съотборничката й Мартина Иванова се пребори за място на почетната стълбичка от надпреварата при 16-годишните, където даде сборно трето време от двата манша. Девета тук пък се класира още една състезателка на „Боровец” – Белослава Маджарова.
Единствената категория, в която нямаше самоковско присъствие в топ 3, бе на момчетата до 16 г., където Мартин Ярловски /„Боровец”/ даде четвърто време и се размина с отличията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*