ГЕРБ се заема да възроди спортната слава на Самоков

Известни имена на българския спорт, свързани със Самоков, и представители на местния спорт уважиха срещата на ПП ГЕРБ, която се проведе на 14 октомври в залата за пресконференции на зала „Арена Самоков“. Председателят на комисията по образование, младежки дейности и спорт в Общински съвет – Самоков – Гиргина Рангочева, приветства с добре дошли присъстващите в срещата: най-добрият ски скачач на България и световен шампион за младежи Владимир Зографски, бившият футболистът и треньор на „Левски” Михаил Вълчев, бившата състезателка по ски алпийски дисциплини Пенка Тотева и треньорът по ски бягане Лили Кръстева, състезателят и треньор по биатлон Мирослав Кенанов, Христо Ахтаподов – национален селекционер по сноуборд, треньорът по борба Димитър Магаев, Петър Георгиев – президент на баскетболен клуб „Рилски спортист“, Люба Кленова – бивш състезател по ски алпийски дисциплини, а сега зам.-директор на „Бороспорт“, кандидатът на Реформаторския блок за кмет на Самоков – Борислав Чилингиров, треньорът по бокс Веселин Райчев, з. м. с. по ски алпийски дисциплини доц. Варошкин, Валентина Торлакова и още много спортни легенди, учители и треньори от Самоковска община.
Официален гост на срещата беше олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова. „Дълбоко свързана съм със Самоков, тъй като моите корени са оттук и не мога да бъда безразлична към града и неговите спортисти. Самоков има своите световни шампиони и олимпийски медалисти, с които трябва да се гордее!”, каза г-жа Нейкова. „Но Самоков заслужава и в бъдеще да ражда нови спортни величия. Държавата е тази, която трябва да предостави необходимите условия треньорът да се чувства треньор, да се чувства спокоен, за да работи с нашите деца, защото ако децата не се занимават със спорт в свободното си време, отстрани ги чакат други изкушения, които в днешно време са много по-сериозни и тежки. Спортът е този, който ще направи децата ни хора и личности в бъдеще.” – допълни олимпийската ни шампионка.
От името на зам.-председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта – г-н Иван Чолаков, народният представител г-жа Ирена Коцева поздрави представителите на спорта и обеща, че поема ангажимент законодателните инициативи да бъдат насочени към развитието на масовия спорт сред децата, но съгласувани със спортните деятели.
„Всички вие, спортисти, треньори и учители, трябва да имате по-голямо място в училищния живот, за да може повече деца да спортуват и да продължат спортната слава на града ни” – започна г-жа Венета Галева. Тя допълни, че като кмет на Самоков ще насочи усилия в посока на това училищните отборни първенства по различните видове спорт да са приоритетни сред учениците, учителите и директорите на училища, а в клубовете да се подпомага създаването и развиването на детско-юношеските школи. „В Общината има повече от 20 спортни клуба, които имат нужда от модернизация и за които трябва да се осигурят максимално добри условия за подготовка на спортисти. В нашата програма присъстват нови, справедливи критерии за разпределянето на общинските средствата между спортните клубове с цел осигуряване еднакво добри условия за спорт на всички” – допълни още тя.
Присъстващите се обединиха около това, че е време с общи усилия и с помощта на държавата и ЕС децата да бъдат мотивирани да спортуват, защото Самоков заслужава да възроди спортната си слава.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*