Гимнастичките – „златни” на международния турнир в Боровец

Състезателки по спортна аеробика на клуб „Самоков” спечелиха златни медали на международния турнир за деца, юноши и девойки, състоял се в Боровец в началото на май.
В ГР 15-17 години Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова, София Вададжийска, Емилия Будинова и Мари Босилина завоюваха шампионската титла, грабвайки с изпълнението си сърцата на публиката и на компетентното жури. На второ място остана другата българска формация – от хасковския клуб „Мегаспорт”.
В ТР 15-17 години, в която се състезаваха Ангелова, Гаврилова и Будинова, нашите момичета се окичиха с бронзовите отличия.
Отличните изяви на спортистките ни по време на цялата надпревара бяха бурно аплодирани от техни съученици от ПГ “Константин Фотинов”, както и лично от класната ръководителка на София и Анита – Мария Гроздева.
Самоковката Симона Благоева, състезаваща се за “Хасково”, остана четвърта в индивидуалното, на косъм от медалите. Мария Генова и Синтия-Мари Ангелова тук не успяха да влязат във финалите.
Във връзка с цялостното представяне на самоковските състезателки Бистра Вълкова, генерален секретар на Съюза по аеробика в България, дългогодишен състезател и съдия международна категория, заяви, че резултатите говорят достатъчно красноречиво за успехите им, представителките на „Самоков” бележат сериозен скок във всяко отношение.
За първи път на такъв форум бе връчена купа за отборен победител при подрастващите. Трофеят бе спечелен от българския тим. Състезателки на клуб “Самоков”, ученички от НУ “Станислав Доспевски”, облечени в народни носии, пък участваха в церемонията по награждаването на призьорите.
Кръгът за Световната купа бе открит от кмета Владимир Георгиев. Участваха представители на 20 държави от няколко континента.
Провеждането на състезанията за Световната купа за мъже и жени и международният турнир по аеробика бяха подкрепени финансово от Община Самоков с 2500 лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*