Гимнастичките на “Самоков” окупираха върха на държавното

Отлично се представи клуб „Самоков“ на 29-ото държавно първенство по спортна аеробика за мъже и жени и 21-ото държавно първенство за деца, юноши и девойки, състояли се на 12 и 13 май в Боровец. Нашите спечелиха общо 3 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала.
Шампиони станаха тройката на Анита Гаврилова, Надя Паунова и Стефани Атанасова /АМД-Пд/ при жените, групата при 15-17-годишните с нашите Стела Йорданова, Светлина Велинова и Симона Благоева заедно с Християна Кайрякова и Михаела Василева от „Мегаспорт” /Хасково/, тройката в същата възраст – Стела Йорданова и Светлина Велинова заедно с Мария Тютюкова от АМД.
Сребро извоюваха двойката на Анита Гаврилова и Ангел Казаков при най-големите, и Светлина Велинова при 15-17-годишните, където с най-добър резултат на квалификациите на 12 май беше Стела Йорданова, но поради прилошаване на финала се размина със златото в индивидуалната категория. Все пак титлата остана в Самоков, като нейна притежателка стана състезаващата се за “Мегаспорт” самоковка Симона Благоева.
Бронзови отличия пък заслужиха Надя Паунова при жените /като Анита Гаврилова бе с равен резултат с Надя на финала/, Ангел Казаков при мъжете, тройката с участието на Весела Вукова при 15-17-годишните, тройката на Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова при 12-14-годишните, Никол Драгонова в групата от 9 до 11 г. и чаровницата Виктория Крушарска при 7-8-годишните.
Групата на двете Виктории, Красимира Ал Хусани, Радостина Генова и Марина Димитрова се класира на 5-о място при 7-8-годишните. Тройката на Виктория Крушарска, Красимира Ал Хусани и Виктория Вучкова бе 7-а, а тройката на Виктория Стойкова, Радостина Генова и Марина Димитрова – 8-а.
При 9-11-годишните пък тройката на Никол Драганова, Божидара Иванова и Кристияна Попова се нареди 4-а. В индивидуалната категория при 12-14-годишните Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова се класираха съответно 5-а, 6-а и 7-а. В групата на 15-17-годишните Весела Вукова влезе в топ 6 на финала.
Треньорката Дияна Аврамова изрази удоволетворение от резултатите, още повече, че нашият отбор беше без представител в съдийската комисия.
От 24 до 28 май тимът ни ще участва в международен турнир в Португалия и състезание за Световната купа, а в началото на юни ще вземе участие и в надпревара в Лондон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*