Господ чу молитвите на самоковци – Калин Иванов е здрав!

Ако искаш нещо достатъчно силно, то ще се случи – гласи една оптимистична житейска максима. Тя намери окончателно потвърждение следобед на 21 февруари в кабинета на светилото в областта на очната хирургия проф. Кристоф Хинчих в медицинската клиника към Мюнхенския университет.
Повторните прегледи и изследвания на клепача на лявото око на 16-годишния самоковец Калин Иванов, диагностициран със злокачествен меланом на клепача от варненска клиника в началото на октомври м. г., показаха обнадеждаващи резултати. Всъщност проф. Хинчих и неговият екип са потвърдили диагнозата от първото посещение на младежа в Бавария на 22 ноември 2016 г. – доброкачествен невус на клепача!
С оглед на добрите резултати немските медици са препоръчали капки за симптоматично лечение към момента. Сега за Калин предстоят редовни профилактични прегледи в България, за да се следят размерите на тумора.
“Най-искрено и сърдечно благодарим на всички хора, които помогнаха по някакъв начин на нашия син. Благодарим на нашите роднини, приятели, колеги, познати и непознати, които се отзоваха на нашата молба и подкрепиха чистосърдечно и безкористно нашата кауза”, заявиха пред “Приятел” родителите на Калин – Галина и Кирил, на 1 март.
Страхотната новина от края на февруари обаче не бе само за ученика в ПТГ “Никола Вапцаров”, а и за негови болни съграждани. Сем. Иванови заявиха, че вече са превели 50 хил. лв. по банковата сметка на друг нуждаещ се самоковец – 40-годишният Константин Георгиев Чолаков. Той е пенсионер по болест и се нуждае от спешна животоспасяваща операция – трансплантация на бъбрек, която трябва да бъде извършена в най-скоро време в специализирана клиника в Турция. Преведените по сметката на Константин 50 бона са били липсващата част от пъзела за неговото лечение.
“Съдбата на Константин ни трогна още в началото на благотворителната кампания за Калин. Той ме посети на работното ми място в Дома за стари хора “Сем. д-р Калинкови” и ми остави немалка сума. Още тогава му обещах, че ако имаме възможност, ще върнем помощта”, разказа за голямото на сърце на г-н Чолаков Галина Иванова.
Тя разкри още, че останалата сума в банковата сметка на нейно име ще бъде дарена за лечението на 19-годишната Александрина Кръстева. Както е известно, благотворителната вълна в подкрепа на чаровното момиче, родом от Маджаре, заля Самоков през февруари, а в момента Алекс се бори за живота си в болница в Лондон. Девойката бе диагностицирана с остра лимфобластна левкемия и сега се нуждае от спешна костно-мозъчна трансплантация.
Едно е сигурно – самоковци показаха, че имат големи сърца и знаят как да си помагат в нужда. Сега остава да се надяваме Господ да чуе молитвите ни и за Алекс и Константин, защото те заслужават да ходят по нашата земя.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*