Гуджино се завръща в отбора след 1 година в Швейцария

Антъни Гуджино. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Американски състезатели в „Рилски спортист” ще има и през новото баскетболно първенство. След като Върнън Тейлър потвърди, че остава в Самоков за още 1 година, стана ясно и че неговият сънародник Антъни Гуджино също ще облече белия екип наесен.
Гуджино веднъж вече защитаваше цветовете на „Рилски” – през сезон 2012/2013. Показателите на 28-годишния играч тогава определено бяха солидни – по 8.9 точки, 6.5 борби, 1.9 отнети топки и 1.4 асистенции средно на мач.
Впоследствие тежкото крило се насочи към Швейцария, където парафира едногодишен договор с елитния местен тим „Монтей”. Там янкито се превърна в неизменна част от отбора, набирайки солидно КПД във всяка среща.
Пътищата на Антъни и състава от алпийската страна в крайна сметка обаче се разделят и от новия шампионат американецът ще бъде част от амбициозния проект на наставника на „Рилски спортист” Росен Барчовски.
В същото време друг от легионерите на бронзовия медалист в турнира за националната купа – Джъстин Грей, ще продължи вероятно кариерата си далеч от България. Грей пожъна истински фурор с акостирането си в „Р. спортист” в началото на годината, като само за няколко двубоя прикова вниманието на специалистите върху себе си. Със силните си изяви по родните терени плеймейкърът е хванал окото на куп солидни европейски отбори, което го е накарало сериозно да се замисли върху свой бъдещ трансфер. Към момента шансовете на Джъстин да остане в Самоков се оценяват на не повече от 10 %.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*