Гьошарков шампион при мъжете, Митрев с уникален трик

Петър Гьошарков /в средата/ и Симеон Митрев /вдясно/ на почетната стълбичка в Пампорово. Снимка: www.whiteroom.bg

Страхотни новини за самоковските фенове на сноуборда пристигнаха от Пампорово, където се провеждат ред важни състезания. Представителите на клуб „Бороборд” Петър Гьошарков и Росина Ганчева станаха републикански шампиони по „Биг еър”. Роси триумфира при жените, а Пепи, освен в своята възрастова категория – юноши, вдигна шампионския трофей и при мъжете!
Лично главният съдия на държавното първенство – словенецът Изток Шуматич, отсъждал и на Олимпиадата в Сочи, заяви, че е останал впечатлен от триковете на Пепи: „Най-много ми допадна бексайд 9-ката с мют граб. Изключително техничен трик, който той направи сякаш без никакви усилия и с много стил. Грабът беше добър, ротацията беше плавна, а приземяването бе отлично”.
Симеон Митрев, който завърши втори при юношите и трети при мъжете, пък стана първият българин, завъртял бексайд 1260! „Макар че изпълнението му не бе съвършено, Мони заслужава похвала за опита. Именно в това се състои вълшебството на сноуборда – да ти доставя удоволствие, да ти даде шанс да се надъхаш за нещо, да повярваш в себе си и да го направиш”, сподели г-н Шуматич. „В крайна сметка сноубордът не е само състезания, FIS точки и медали”, обобщи словенецът.
Радостните вести обаче не спират до тук, защото тройката при жените бе оформена единствено от състезатели на „Бороборд”! Среброто грабна Михаела Варошкина, а с бронзовото отличие се украси Станислава Славолова.
Специалистите определиха състезанието като едно от най-позитивните неща през сноуборд сезона. Макар че в турнира не участваха някои от най-изявените родни спортисти, нашите райдъри загатнаха, че бъдещето на този спорт в България изглежда обещаващо.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*