Две изложби откриха в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

И тази година в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с вълнение се посрещнаха традиционните изложби – на кулинарни изделия от руската национална кухня и на детски рисунки „Аз мога”. Двете изяви на 13 март бяха посветени на Международния ден на жената и на патронния празник.
23 ученика от различни класове бяха подредили чудно украсени, а както всички впоследствие мнозина се увериха – и вкусни блюда, характерни за руската кухня. За пръв път, както подчерта помощник-директорката Елисавета Оцетова, са участвали и ученици от началния курс.

Директорът Христоско Чамов откри изложбите, като благодари на г-жа Оцетова и учителите по рисуване за подготовката им и предупреди, че на журито ще е трудно да определи най-добрите. Самото жури, съставено от преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм – Борислава Хаджийска, Елена Сердарева и Николай Ковачев, класира на първо място Ивайло Георгиев от III-б клас /пелмени по сибирски/, на второ – Даяна Георгиева от VI-а клас за „ватрушки” и Мартин Джимбов от VI-а клас за „фруктовой пирог”. Трети се наредиха Розалия Никова от IV-в клас със „салат мяч” и Рада Дончева от V-б клас с „яблочной пирог”. Призьорите бяха наградени.

Ивайло Георгиев

С грамоти бяха отличени и останалите участници. Всички награди бяха осигурени от Гимназията по туризъм.
Извън класирането пък в изложбата се включиха и преподаватели от училището.
Още докато заседаваше журито, почти всички кулинарни изкушения бяха закупени и изконсумирани от многобройните посетители. По традиция получените средства ще се използват за различни прояви в училището. Домакини на събитието бяха ученици от VI-а клас, които при откриването поздравиха всички със стихове на руски език.

В художествената изложба участват ученици от всички класове. Използвани са разнообразни материали и техники – живописни, графични, обемно-пластични. Личи, че учениците все по-добре работят с акварел, темпера, сух и маслен пастел, стъклопис.
По традиция и тази година ще се присъди награда на публиката. Всеки ученик има право да гласува само по веднъж и да пусне предложението си в предвидената за целта кутия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*