Две самоковки вдигнаха Купата на България по баскетбол, Шаренкапова стана МVP на финала

Националките Цветомира Шаренкапова и Христина Иванова спечелиха турнира за Купата на България след като техният „Монтана 2003” надви със 76:65 „Берое” /СтЗ/ на финала в новата зала в Перущица на 18 март. Именно двете състезателки, които направиха първите си стъпки в баскетбола в школата на „Рилски спортист”, бяха най-дейни за победителите. Шаренкапова дори взе приза за играч на мача с отбелязаните от нея 26 точки, към които добави и 5 борби. Много близо до постижението на Цвети остана Хр. Иванова, която завърши с 19 пункта и 6 борби.
Най-добре за „Берое” пък се представи бившата състезателка на самоковския отбор Теодора Динева, която се отчете с 18 т. и 5 борби, докато Виолина Кочева, също бивш кадър на „Рилски”, остана със скромните за възможностите си 7 пункта.

х х х

Именно срещу старозагорки ще бъде следващият мач на „Рилски спортист” в първата четворка на „А” група. Самоковки гостуват на “Берое” на 24 март, събота, от 15 ч. Четири дни по-късно – на 28 март от 18 ч., нашите момичета пък ще приемат тима на „Славия”.

Делян Василев

Снимки: www.bgbasket.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*