Две събеседнички гостуваха в Младежкия дом навръх 8 март

Маргарита Кьосева

Петгодишният юбилей на клуб „Арт палитра” към Младежкия дом бе честван в дома на самия 8 март. Този път традиционните събеседници по желание бяха двама – художничката Маргарита Кьосева и малката красавица Виктория Шукейн.
Създателката на клуба Латинка Щъркелова посрещна в Младежкия дом гости от различни училища с богата програма. С умиление тя си спомни за първите стъпки преди пет години и добави, че повечето вече бивши участници в клуба продължават да се занимават с художествено творчество или със спорт. Много се разчита и на новия екип, съставен също, както и предишния, от талантливи млади хора в различни области.
Маргарита Кьосева, създател на частното ателие „Зографче”, се върна в детството си: „Бях на 4 години, нямах четка, нямах бои. Гостувах на братовчедка си, която ми показваше цял ден как се рисува, а аз й се молих да ми даде бои. Накрая ми даде само една – синя боичка. Дядо, като видя, че нямам с какво да рисувам, ми направи четка от опашката на коня. Та, първата ми рисунка беше синя. Баба, като видя колко ми харесва да рисувам, на другия ден ми купи от книжарницата и боички, и четки…”
Вики, макар и само на 8 години, вече има завоювани титли зад гърба си. Първото й участие е в конкурс за „Мис Принцеса” на Самоков, който и спечелва. По-късно, като представителка на България, се изявява успешно и на международен конкурс в Москва. Запитано каква иска да стане, девойчето отговори: „Като баба добра и като тате сериозна…” Като порасне щяла да учи за адвокат, за да помогне за възтържествуването на справедливостта.
Майката на трима сина Маргарита Кьосева сподели, че нейният девиз е: „Вярвам!” Както стана ясно от думите й, тя вярва в доброто, в красивото… Участниците в нейната школа по рисуване са от различни места, успели са да организират изложба в Париж, а сега участват и в конкурс в София.
Спортни и зумба танци, бийтбоксърът Ники и народни песни освежиха празника.
С благопожелания и торта участниците в „Палитра” пък се събраха след края на програмата да отпразнуват специалния ден.

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*