Девойките тушираха и „Левски”, настаниха се на върха

Втора поредна драматична победа и общо четвърта поред на старта в „А” група – второто ниво на женския баскет, записа „Рилски спортист”. Самоковки изковаха ценен успех с 56:55 над „Левски” на 13 ноември в „Арена Самоков”. Така възпитаничките на Борислав Трифонов продължават да са един от двата тима без поражение в шампионата, заедно с ботевградския „Балкан”.
Двубоят в неделя започна по сценария на софиянки, които дръпнаха с 22:15 след първата част. Корекция в организацията на играта, особено в защита, позволи на самоковки да обърнат развоя на събитията още преди голямата почивка за 32:28. Нашите момичета поддържаха стабилна разлика от 5-6 пункта, но неточният им мерник в края позволи на гостенките да докоснат победата. Нещо повече – насмалко в палач за „Рилски” да се превърне бившата състезателка на клуба ни Даяна Георгиева, мушнала 2 т. 40 сек. преди края. „Белите” обаче запазиха самообладание и с жизнено важен кош на Моника-Лъки Радойкова се поздравиха с крайния успех – 56:55.
Именно Радойкова бе с най-голям принос за запазване на перфектната серия на „Рилски” в шампионата. 16-годишната баскетболистка остана на косъм от „дабъл-дабъл”, реализирайки 15 т., гарнирани с 9 борби; 11 пункта пък добави резервата Валентина Клисарска.
Тежък тест ще имат нашите момичета в събота, 19 ноември, от 17 ч., когато гостуват в спортния център „Азбуки” в столичния кв. „Мусагеница” на третия в подреждането тим на „Славия”.
„Рилски спортист”: Радойкова 15, Николова 9, Мирчева 6, Хр. Николова 5, Кючукова /Клисарска 11, Гелова 4, Милева 2, Ив. Николова 2, Здролова 2, Димитрова/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*