Ден на диалога между местната и законодателната власт

Ирена Коцева

Работна среща по повод традиционния Ден на диалога между местната и законодателната власт в Софийска област се състоя в Правец. Целта бе кметовете на общини и председателите на общински съвети от областта да запознаят народните представители от региона с проблемите и да чуят от депутатите техните намерения за нови законодателни инициативи и готовност за подкрепа.
Представител на Самоков на работната среща бе зам.-кметът Радослав Стойчев.
Присъстваха народните представители Ирена Коцева и Светлин Танчев от ГЕРБ, Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Александър Паунов от Коалиция за България, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова, представители на областната управа и на различни областни служби и ведомства, както и на неправителствени организации.
Разисквани бяха най-важните проблеми от местен и регионален характер.
Във връзка с проявата депутатката Ир. Коцева сподели, че намеренията на ГЕРБ са да се предприемат законодателни инициативи, насочени към увеличаване на средствата за поддръжка на пътища и за изработване на общи устройствени планове на общините; намаляване на санкцията за общините, в които няма функциониращо депо; предоставяне на нови приходоизточници; използването на закритите училища; засилване на правомощията на кметовете на кметства; предоставяне на правомощия на общините за привличане на инвестиции; промени, свързани с прехвърляне на собствеността на ВиК инфраструктура на общините; облекчаване на процедурите за общинските поръчки и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*