Десетки хвърчила изпъстриха небето над Самоков

Слънчево време и глъч от звънливи детски гласове привлякоха десетки минувачи по бул. „Искър” /в района на парка северно от „Била” до моста срещу болницата/ на 5 май. Малчугани от повечето училища в града и ученици от ОУ „Димчо Дебелянов” – Говедарци участваха в Парад на хвърчилата под мотото „Да изпъстрим небето над Самоков с хвърчила”.
Идеята на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни бе посрещната с ентусиазъм. Децата дълго се веселиха с хвърчила в ръка, търкаляха се по тревата, играха със свои връстници от други училища, научиха колко е важно да бъдат единни. Секретарят на комисията Бойка Буранова уточни, че участниците сами са приготвили хвърчилата си или си ги закупили. Явно малчуганите бяха проявили и творчество, тъй като летящите предмети бяха изключително пъстри и различни по форма и големина.
Малките ни съграждани бяха почерпени и със сладкиши, за да възстановят голямото количество изразходвана енергия. Г-жа Буранова изрази и искрената си благодарност на Любослава Кьосева за съдействието при организацията на начинанието.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*