Детска атлетика за ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Ученици от петите класове с ръководител учителката по физическо възпитание и спорт Виолета Гамалова при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” станаха част от инициативата в двора на училището на 18 май по програма „Детска атлетика” на Международната федерация в този спорт. Проявата бе организирана съвместно с Българската федерация по лека атлетика и клуб „Рилски атлет”, а като съдии и помагачи се изявиха състезатели на клуба с подкрепата на треньорката Любослава Николова.
Децата искрено се забавляваха и съревноваха в щафетни игри, хвърляне на топка, скок на дължина и др. Накрая всички получиха грамоти.
„Избрахме това училище, защото традиционно най-добрите състезатели на местния клуб излизат оттук”, сподели за „Приятел” Антон Бонов от Федерацията по лека атлетика. „Още през 2013 г. направихме семинар за учители, състезатели и треньори в Самоков, а и след това сме имали занимания по тази програма съвместно с „Рилски атлет”. Целта на програмата, която се осъществява в над 150 страни по света, е да се популяризира атлетиката сред учениците от началните класове”, поясни Бонов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*