Децата на „Рилец” /Говедарци/ спечелиха Купата на Средногорието

Детският отбор на „Рилец” /Говедарци/ спечели турнира за Купата на Средногорието, състоял се на 22 юни на обновения стадион с изкуствена трева в Мирково.
Младите говедарчани станаха победители в своята група след победи над „Ботев” /Ихтиман/ и „Средногорец” /Златица/ с по 1:0 с голове на Любослав Шуманов и равенство – 0:0, с „Металик” /Сопот/. Така нашите момчета се класираха за финала на надпреварата, където срещнаха първенеца в другия поток „Костинброд”. Мачът бе изключително оспорван, а победата за „Рилец” с гол през първото полувреме донесе Иван Вакарелски.
„Съперникът ни бе по-здрав физически и сякаш малко ни подцени, но ние играхме много правилно тактически и се възползвахме от шансовете си. Това е голям успех за нашия клуб, тъй като турнирът бе много силен, след нас завършиха няколко градски отбора. Освен това изиграхме четири мача за един ден, като разполагах само с двама резервни състезатели. Сигурен съм обаче, че момчетата могат да постигнат и още по-добри резултати, ако продължат да се развиват и да влагат още по-голямо желание за игра в тренировките”, сподели треньорът Георги Кацарски.
Освен красива купа, 13-годишните ни шампиони заслужиха още грамота, футболни топки и чисто нови състезателни екипи. Николай Бързанов пък бе определен за най-добър вратар на турнира, тъй като отрази всички опасности пред своята врата и не допусна нито един гол в четирите мача на тима.
Турнирът се игра по правилата на т. нар. футбол 9 – при игра с 8 полеви футболисти и един вратар, а мачовете се състояха от две полувремена по 15 минути. В другата група освен „Костинброд” бяха и съставите на „Ракитин” /Трудовец/, „Пирдоп” и вторият отбор на „Металик” /Сопот/. Това бе трето издание на надпреварата за Купата на Средногорието. Говедарчани играха на финала и миналата година, когато обаче загубиха от тима на Златица. Първият шампион в проявата пък бе „Бенковски” /Костенец/.
Треньорът Кацарски поясни, че почти всички играчи на „Рилец” са родени в Говедарци, има само едно попълнение от близкото село Бели Искър. Стана ясно още, че от следващия сезон клубът отново ще има отбор в детското първенство на Софийска област.
„Всичко това е възможно благодарение на нашия спонсор Христо Крушарски, който осигурява необходимите финансови средства, за да поддържа детско-юношеския, а и мъжкия футбол в селото. Благодарни сме и на техническия секретар Христо Василев, който е винаги с нас и много ни помага”, допълни Кацарски.
Съставът на „Рилец” /Говедарци/: Николай Бързанов, Калоян Шуманов, Петър Джамбазки, Христо Тасев, Любомир Шуманов, Иван Вакарелски, Виктор Крушарски, Наджах Мурад, Спасимир Шуманов, Денис Георгиев, Кристиян Николов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*