Деца от НУ „Ст. Доспевски” с урок по безопасност на движението от шефа на КАТ Георги Елин

Вълнуваща и полезна среща с Георги Елин – началник на отдел „Пътна полиция” в РУП-Самоков, имаха малчуганите от подготвителната група с ръководител Румяна Славкова към НУ „Станислав Доспевски” по-рано днес. Те имаха открит урок по безопасност на движението в кинозалата на училището и с интерес изслушаха поднесените на достъпен език указания на полицейския шеф. Георги Елин запозна децата с основните правила на пътя, като им препоръча да бъдат особено внимателни при движението си по улиците на града и, когато им се налага да пресичат уличните платна, да бъдат концентрирани само в тази си дейност.
Малчуганите пък се представиха с тематични гатанки, стихове и песни. Най-любопитните не пропуснаха да зададат и въпроси, а някои направо споделиха, че мечтаят да станат полицаи, за да помагат на хората.
Децата изгледаха и специално подготвена за случая презентация под надслов „Аз съм малък пешеходец” на преподавателката си Славкова.
Сред присъстващите бяха директорката на училището Камелия Асенова, ресурсният учител Георги Зафиров и др.
Проявата е част от годишния план на училището по безопасност на движението. С правилата на пътя в същия ден се запознаха и първокласниците.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*