Диана Чаушева впечатли премиера Борисов, получи награда от Министерството на културата

Снимка: Йордан Симеонов

10-годишното музикално дарование Диана Чаушева заслужи отличие от Министерството на културата на церемонията за връчване на традиционните годишни награди по случай 24 май, състояла се три дни по-рано в национална галерия „Двореца“ в София. Чаушева, която учи в столичното музикално училище „Любомир Пипков”, изнесе и своеобразен мини концерт заедно с други талантливи деца от училища по изкуства и култура. Общо 86 културни деятели и творци получиха отличието „Златен век” от министър Боил Банов.
Нашето обаятелно момиче имаше още една изява на най-високо равнище. Диана впечатли министър-председателя Бойко Борисов и гостите на неформалната вечеря на Европейския съвет в зала „Джон Атанасов” в „София Тех парк” на 16 май. Чаушева, която е лауреат от конкурси в България, Сърбия и Германия, изпълни творби на Рахманинов, Сарасате и Парашкев Хаджиев заедно с връстника си на пианото Ивайло Василев.
Диана има по-малък брат Георги, с когото са деца на музикалното семейство Вели и Величка Чаушеви и внуци на учителката по музика и ръководителка на вокални групи Даниела Георгиева и мъжът й Георги, отишъл си без време от този свят, също известен учител и музикант. Музиканти са и вуйчото и вуйната – Апостол и Александра.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*