„Дилижанс” озари публиката с чудесен концерт за 5-годишен юбилей /ВИДЕО/

Вокално-инструменталният състав „Дилижанс” зарадва самоковските почитатели на естрадата с концерт в Младежкия дом в събота, на 29 ноември. Поредната успешна изява на състава имаше не само коледен привкус, но бе посветена и на 5-годишнината от създаването на групата през есента на 2009 г.
„Вашите концерти са незабравими, те ни зареждат с невероятно настроение и енергия”, развълнуван бе кметът Владимир Георгиев, сякаш предчувствайки предстоящата наслада от омайните песни на юбилярите. Той им връчи и поздравителен адрес. Пепа Георгиева, гл. експерт „Култура” в Общината, поднесе цветя на участниците в състава с думи на признателност за цялостното им творчество.
Последва голям концерт от популярни творби на известни композитори като Тончо Русев, Митко Щерев, Красимир Гюлемезов, Стефан Диомов. Прозвучаха и песни от репертоара на Лили Иванова, Аспарух Лешников, „Фамилия Тоника”, „Трамвай № 5” и много други.
Ръководителят на състава Димчо Тосков се включи много приятно с клавира към гласовете на триото Ваня Делибашева, Надя Миткова и Цветан Ангелов. Любослава Кьосева, бивша участничка в състава, стана отново част от групата за няколко песни, с което ясно показа, че не е изгубила форма.
Съставът има участия и награди от авторитетни фестивали във Варна, Хасково, Кюстендил, Петрич, Пазарджик… Сега му предстои запис за новогодишната програма на ТВ СКАТ, която ще бъде излъчена на 1 януари. „Дилижанс” не е непознато име както за телевизията, така и за нейните зрители, тъй като съставът вече е участвал в предаването „Ако зажалиш” с водеща Бони Милчева.
Песента за родния и любим Самоков по музика на ръководителя на „Дилижанс” Димчо Тосков и текст на Валентин Ахчийски пък бе своеобразната черешка на тортата.
Препълнената зала често аплодираше изпълнителите и помогна за създаването на топла и уютна атмосфера по време на празника на музикантите. Те пък впечатлиха с умението си да общуват със своите почитатели.
Младият актьор Николай Войнов в ролята на водещ също даде своя дан за усмивките на присъстващите.
„Благодаря, че ви имам в живота си”, трогна юбилярите Теменужка Янкова, секретар на читалище-паметник „Отец Паисий”.
Директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова пък заяви, че „Дилижанс” представя „чаровен дефилир през музиката” и пожела на състава нови успехи.
След концерта гостите разгледаха изложбата, посветена на отишлия си без време от този свят забележителен музикант Румен Тосков, син на Димчо Тосков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*