Димитър Гонов издаде „Лунна вода”

Излезе от печат новият роман на Димитър Гонов „Лунна вода” /Сага за Нишанските/. Книгата е издадена със спомоществователството на „Самел-90” АД и на други фирми и частни лица.
„Когато човек лети с ума и душата си, малка и наивна подробност е как се движи по земята. Важен е полетът!” – тези думи стоят като надслов на новото повествование.
Романът пък завършва с друга мисъл на автора: „Човек е мъдър и изобретателен. В своята земна безпомощност той търси връзка с небето, с Бога. А в моята безпомощност?… Има мигове, в които можеш да се провикнеш: Бийте, камбани! Възвисявайте се, църкви и катедрали! Летете към небето, молитви!… Който вярва, е щастлив, който не вярва – ще бъде опростен… А мене ме боли.”
Редактор на новия роман е съпругата на писателя самоковката Лиляна Гецова.
Димитър Гонов е роден през 1933 г. в Петрич. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” и е работил като учител по български език и литература, драматург и журналист. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Автор е на няколко романа на съвременна тема, на сборници с разкази, новели и повести, както и на много радиопиеси. Творби на Гонов са превеждани на руски, чешки и английски език. За романа си „Махалото” през 2004 г. той бе удостоен с националната литературна награда „Николай Хайтов”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*