Димчо Мицов стана държавен шампион по маратон

Димчо Мицов /в средата/. Снимка: www.lap.bg

Състезателят на „Рилски атлет” Димчо Мицов спечели републиканското първенство по маратон, състояло се на 15 октомври, неделя, в рамките на 34-ото издание на международния маратон „София 2017”. Роденият в Сапарева баня бегач измина 42-та километра по столичните улици за 2.26:43 ч. Това е и личен рекорд за Мицов за бягане на класическата маратонска дистанция от 42.195 км. 17 минути след нашия атлет завърши миналогодишният шампион Илия Куцаров от „Локомотив” /Сф/, а трети се нареди Александър Василев от „Юниверсал” /Сф/.
Димчо Мицов даде и 7-о време в генералното класиране, където първенец стана кениецът Самсон Кипроно Бармао с 2.14:49 ч., следван от представители на Италия, Уганда, Мароко, Украйна и пак от Кения.
Включилите се в столичния маратон над 4000 атлети, включително 700 от други държави, поставиха нов рекорд за брой на участниците през последните години. Хубавото време пък допринесе за големия зрителски интерес.
Следващите две предизвикателства, в които ще участват самоковски атлети, са традиционният крос кънтри шампионат „Луковитски моми” на 21 октомври и държавното първенство по крос кънтри в Пирдоп седмица по-късно.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*