Добри думи и цветя за медицинските сестри

Ангелина Гаврилова

Международният ден на сестринството бе честван в понеделник, на 12 май, в „МБАЛ-Самоков” с мило тържество. С топли думи на благодарност към медицинските сестри в болницата се обърна управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка.
Въпреки финансовата криза, въпреки заплащането, което не ги мотивира, те не са напуснали здравното заведение или България, останали са тук и работят, защото обичат своята професия, своя роден град, заяви д-р Ковачка. И най-добрият лекар не може да е пълноценен без тяхната помощ, изтъкна тя.
Кметът Владимир Георгиев също поздрави присъстващите и им благодари за грижите към болните, като обобщи: „Няма семейство, което да не е ползвало техните грижи”.
Д-р Ковачка връчи поздравителни адреси и цветя на представители на болничните отделения. На главната сестра на болницата Ангелина Гаврилова пък лично кметът Георгиев и г-жа Ковачка връчиха уханни букети. Управителката на болницата допълни, че депутатката Ирена Коцева е изпратила огромен букет от гербери по повод празника.

Надка Вардарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*