Довечера: България – Словения /жени/ в „Арена Самоков”

Сериозна подкрепа се канят да окажат на женския национален отбор привържениците на баскетбола в града ни. “Трикольорките” излизат днес, петък, 7 юни, от 18 ч. срещу Словения в първия си мач от квалификациите за “Евробаскет 2015”. Втората ни среща е с Швейцария – на 9 юни, неделя, от 18 ч.
Световният букмейкър Sportingbet определя тима ни като абсолютен фаворит. Ставката за “1” е 1.363.
Важна част от състава са три бивши състезателки на “Рилски спортист” – Христина Иванова, Стефка Митева и Цветомира Шаренкапова, както и настоящата баскетболистка на отбора Кристина Пейчинова. Карето вече записа игрови минути с националната фланелка в контролата срещу Гърция на 2 юни /64:52/.
“Ще се постараем да напълним поне два сектора. Момичетата имат нужда от подкрепа и ние сме насреща”, споделиха от фенклуба на “Рилски”.
Здрава агитка ще надъхва националките и от… Русе. Група от 30-ина фенове пристига в града ни с личните си автомобили. Запалянковците дори се похвалиха, че са резервирали нощувки в хотелски комплекс край Говедарци, а за да е пълноценна програмата им, се канят да покорят и балканския първенец Мусала.

Цветомира Шаренкапова
Христина Иванова
Стефка Митева
Кристина Пейчинова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*