Докога ще е тази мъка с водата в Клисура?

Жители на Клисура се оплакаха в редакцията от продължаващите проблеми с водата в селото – тя постоянно е мътна, кална и по думите им не става не само за пиене, но и за миене и пране. И най-лошото е, че така е от доста години. „До гуша ни дойде”, изригнаха хората.
На няколко пъти са правени събрания, организирани са подписки, дори е имало опити да се блокира пътят за Дупница, който минава през центъра на селото, но нищо не е помогнало.
Направен бил сондаж с помпа, но нямало ток за нея…
„Пералните и бойлерите ни отидоха, не смеем и да ги пускаме”, споделиха хората и допълниха, че могат да тръгнат и зарази, особено при сегашното топло време през лятото.
„Много кметове се смениха – и на селото, и на общината, но нищо не се променя”, категорични бяха оплакалите се. Те настояват местната управа, общинското ръководство и „ВиК” да предприемат най-после спешни мерки за решаване на проблема.
Селото е опорен пункт за един от важните туристически маршрути от Витоша през Рила за Пирин. През Клисура често минавали туристи и не могли да се начудят на водата – как е възможно това в 21 век и то в самата планина!?
„Никое друго населено място в общината не е на това дередже, по-важно нещо от водата няма – какво като се направиха толкова много неща и по града, и в селата”, заключиха жителите на Клисура и още веднъж настояха кметското ръководство, Общинският съвет и „ВиК” в областта и в района да им помогнат не само с думи, а и на практика.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*