Дубълът не даде шанс на “Видабаскет” – 92:74 с 40 точки на Алекс Милов

Александър Милов завършва успешно поредния си пробив към коша на видинчани

Първи успех за сезона в “А” група постигна дубълът на “Рилски спортист”. Воденият от Даниел Клечков състав разгроми с 92:74 “Видабаскет” в среща от 3-ия кръг на шампионата и вдъхна надежди на привържениците за място в челото в края на кампанията.
Феноменален мач срещу тима от Видин изигра топреализаторът на самоковци от последния сезон Александър Милов. 21-годишният талант реализира невероятните 40 точки, а в добавка грабна и 12 борби в подкошието, оформяйки паметен “дабъл-дабъл” на сметката си. С представянето си в “Арена Самоков” Милов заслужено бе избран и за Играч на кръга.
Новото попълнение на “Рилски” Георги Бързаков също се представи подобаващо, за 33 минути игра той се отчете със 17 пункта и 3 овладени топки. Адриян Секулов този път не можа да постигне двуцифрен резултат, но пък избухна с впечатляващите 13 асистенции в хода на дуела.
Домакините стигнаха до победата със силна втора част, в която не дадоха никакви шансове на опонента си. Иначе през първото полувреме тимът от Севера водеше с 45:41 и за нашите момчета бе истинска загадка как да се справят със съпротивата на съперника.
Самоковци бяха по-точни от фаул линията /79:61 %/ и от зоната за 2 точки /61:45/, а освен това и оформиха 19 завършващи подавания срещу едва 8 на гостите от Видин.
В следващия кръг Алекс Милов и компания гостуват на “Академик” в Благоевград. Регионалното дерби е тази неделя /8 ноември/ от 17.00 ч. в залата на ЮЗУ “Неофит Рилски”.
“Рилски спортист 2”: Милов 40, Бързаков 17, Спасов 11, Секулов 9, Минковски 8 /Васов 4, Стоенчев 3, Христов, Цветков, Гелов/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*