Дузина каратисти от Самоков участват в най-големия лагер в света

Самоковската група се снима с шихан Анджей Древняк, основоположник на киокушин карате в България през далечната 1976 г. /третият прав отляво надясно/

Цели 12 представители на самоковския клуб “Сатори” са сред участниците в най-големия лагер по карате киокушин в света, който се провежда от 2 до 9 юли в комплекса „Камчия”.
Техника и мускули край морето усъвършенстват и закаляват Антон Соколов, Асен Димитров, Валентин Хаджилазов, Емилия Димитрова, Георги Кощров, Димитър Димитров, Иван Узунов, Катя Костова, Мария Чепилова, Мартина Хаджийска, Филип Соколов и ръководителят на клуба сенсей Румен Санкийски. Треньорът също ще държи изпити, редом със своите възпитаници. Сенсей Санкийски вече е придобил званието “Черен колан – първи дан”, а сега му предстои кандидатстване за втори дан.
В спортната проява участват над 1200 /!/ състезатели, инструктори и съдии от 24 държави. Организатори са родната федерация и Световният киокушин съюз. На тренировка в началото на седмицата присъства и министърът на спорта Красен Кралев. Една от целите на 11-ия международен летен лагер в Камчия е да се заздравят приятелските отношения между различните федерации и съюзи по това бойно изкуство.
В рамките на лагера ще се състои и международен турнир за купата на Варна, а на татамито в него ще застанат нашите Мария Чепилова и Мартина Хаджийска.
Международният олимпийски комитет прие каратето в семейството на олимпийските спортове през 2016 г. Дебютното участие на този спорт в олимпийската програма ще бъде на най-големия спортен форум в света в Япония през 2020 г.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*