Държавата продава долното поделение, не го прехвърли на Общината

Министерството на отбраната ще обяви за продажба свой имот в Самоков. Правителството даде съгласие за продажбата на заседанието си на 23 ноември. Става въпро за т. нар. долно поделение – бившите казарми на изхода на града ни по пътя за Дупница. Този имот бил “с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия”.
Районът е с площ от 47.3 дка и в него има общо 22 сгради. Данъчната му оценка е 545 259 лв.
Според решението на Министерския съвет продажбата ще се извърши чрез търг според Закона за държавната собственост. Първоначалната тръжна цена ще бъде определена, като данъчната оценка на имота се завиши с 10 % и се прибави балансовата стойност на съоръженията /които са част от имота и не подлежат на данъчно деклариране/, също увеличена с 10 %.
Известно е, че през последните години местната власт неколкократно поиска от държавата /респективно военното министерство/ този имот да премине във владение на Общината. На няколко пъти бяха изпращани и официални писма. Целта бе, ако имотът се прехвърли безвъзмездно, там да се разкрият обслужващи звена, младежки център и др. Положителен отговор обаче така и не дойде. Докато стана ясно решението от онзи ден.
Междувременно на търг бяха обявени и имоти в района на горното поделение – на изхода на Самоков по пътя за Боровец. Сборната начална тръжна цена на тези имоти бе близо 7 млн. лв.

Можете да харесате

6Comments

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Тук възниква въпроса за какво ни е кмета Владко Георгиев?За лукова глава както казват самоковци и то с перука.Аз не съм предполагал,че кметът ни може да бъде толкова глупав…Хариза поделенията на МО,които от своя страна ги обявиха за продан на смешна цена,от която общината ще събере трохите.Същевременно имаме огромни дългове,които чакат своето изплащане,но с какво?Имаме ли икономика-не,имаме ли нормална инфраструктура-не,имаме ли нормални доходи-не,имаме ли нормално образование-не.За какво ни е този кмет,кажете ми!
    А и за какво ни е тази общинска администрация,след като хора не останаха,които да бъдат обслужвани.Като изключим ромите разбира се!

  2. 2
    Anonymous

    За какво ли ни е Владко ,за това поредният кмет който да се накраде и да смаже частният бизнес в Боровец понеже и за това им бутат пари,накрая ще разделят по някой милион със Саймата включително и депутата Стойчев и всичко по живо по здраво . Ей на това се казва продажници на местно ниво!

  3. 3
    Anonymous

    Нормално-като няма приходи в общинската хазна от данъци да се обръщаш към подкупите и корупционните схеми.Само че и тези пари ще свършат рано или късно…Целта на всеки самоковски кмет е да се хареса на управляващите в София.Все пак не сте ли си задавали въпроса-защо на Самоковска община и се отказва финансиране за подобряване на инфраструктурата на нейна територия?Много просто-Самоков се намира в геополитическа блокада от страна на София.Който оцелее,оцелее,ще си цопаме в блатото на циганията и ще си траеме…А и аз не мисля,че обектите в Боровец са толкова силни,че да предлагат суми като подкупи за кмета…Финансовото състояние на основните играчи в курорта е плачевно.Питайте основния газоразпределител в общината и той ще ви разкаже най-добре как основни хотели в Боровец му дължат милиони и как бавят парите с месеци,дори с години.Така че подкупите идват по политическа линия,а не заради добри финансови резултати…

  4. 4
    Anonymous

    Парите идват от политическата линия и отиват пак в нея в партийните каси , относно Боровец се знае че играят големите фирми които приватизираха за по 2 лева навремето двата най големи хотела в Боровец същите тези финансират и проекта златният триъгълник !

  5. 5
    Anonymous

    Оставете го Боровец настрана,а и аз много не се натискам да управлявам в него като знам какви софийски утайки го менажират,разбирам защо нещата са толкова зле…Ето например “великата фирма”Бороспорт”.Влезте в трипадвайзър и вижте какво пише за Кабинката-хората ги е страх да се качват,намират я за силно амортизирано и дори опасно съоражение.Аз зимата работя на Боровец и имам поглед върху туристите-тях ги е страх вече да пътуват нея. А Бороспорт само лапат и един лев не са инвестирали в нейното обновяване и обезопасяване.Дори нямат пари да боядисат ръждясалата метална стълба,а камо ли за нещо друго.
    Да няма лошо,че Рила и Самоков са приватизирани за два лева,но вижте какво представляват сега тази овехтяла леглова база.Важните туроператори са вдигнали ръце-лавина от оплаквания,трипадвайзър гъмжи от отрицателни коментари…Персоналът в двата основни хотела на Боровец вземат заплати между 400 и 500 лв.месечно.Безхаберие и липса на каквато и да било отговорност.

  6. 6
    Anonymous

    Боровец го съсипаха разни софийски гъзари,които бяха набутани по “партийна линия”,а не самоковци.Затова в момента и да ми го дават ей така да го менажирам,не го желая,защото нещата са катастрофално зле.Аз пак повтарям самоковската община трупа дългове,които дори корупционните схеми не могат да покрият и ще продължават да ни дърпат към дъното.Кредиторите не прощават!Всички сме теглили през живота си някакъв заем и знаем какво означава.
    Тежко и горко на самоковският данъкоплатец,защото Влади Георгиев след мандатчето софиянци ще го приласкаят и приютят,но ние да му мислим!

+ Leave a Comment

*