Еквадорец свири в Самоков

От известно време в самия център на града ни звучат чудни мелодии, неприсъщи за нашите географски ширини. Южно от площад „Захарий Зограф”, пред някогашното кино, от време на време се настаняват двама души – мъж и жена, със своите причудливи инструменти, характерни за… Южна Америка.
Оказва се, че мъжът идва чак от Еквадор! За „Приятел” той сподели, че пристигането му в България не е случайно. На времето изнасял с група концерти в нашата страна и останал с добри впечатления. Преди две години групата се разпаднала. От тогава той обикаля не само България, а и целия Балкански полуостров – Словения, Сърбия, Гърция, Македония… През лятото щял да посети Черна гора, Хърватия и Босна и Херцеговина. Чуждоземецът каза още, че негови братя по съдба са пръснати из цялата ни страна – във Варна, София, Благоевград… За две години той е научил български, говори свободно, но понякога все пак „търси” думите. Познанията по сръбски, които имал преди да дойде тук, му помогнали.
„В Самоков главно репетираме за по-големите градове, импровизираме с нови мелодии. Хората се спират, интересуват се от нас, от музиката. Приятно ни е. Благодарим на обществеността, че ни позволява да покажем нашата култура. Пожелавам на самоковци да гледат на живота с повече ентусиазъм, оптимизъм и живец, тогава и нещата ще вървят по-добре”, завърши музикантът.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*