Еко рали минава през Самоков, Общината се включва с нов електромобил

Градът ни ще бъде част от тазгодишното издание на Еко рали България – пореден кръг от състезанията за Световната купа под надслов „Електричество и нови енергии”. Официалният старт на надпреварата ще бъде даден в петък, 28 юли, на площад „Батенберг” в София. Съботният маршрут е по оста София – Бистрица – Железница – Самоков – Костенец – Боровец, където е предвидена нощувка и затворен парк за състезателните машини. В неделя автомобилите ще се върнат по същото трасе обратно към столицата, където вечерта в хотел „Балкан” победителите ще бъдат наградени.
Самото рали не представлява скоростно състезание на принципа най-бързият печели. Еко ралито всъщност стимулира икономичното, екологично и отговорно шофиране. Участниците трябва да изпълняват т. нар. регулаторни тестове на пътя, свързани с икономията, карането за точно време и др.
Любопитното е, че Община Самоков също ще се включи в едно от направленията на ралито – за купата на общините, с един от закупените през миналата година два електромобила – „Рено Зое”. Нашият екипаж ще бъде съставен от специалистите от общинската администрация Александър Иванов и Георги Сайменов.
Участниците в друга категория – за хибриди и автомобили, задвижвани с алтернативни горива като пропан-бутан и метан, е предвидено съпътстващо национално еко състезание. Пилотите ще се движат по същата карта и ще извършват сходни задачи с останалите участници в ралито.
Кръгове от световната купа на Международната автомобилна федерация се провеждат и в Германия, Италия, Словения, Гърция и други европейски държави.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*