Ел. мрежата в 7 квартал ще бъде изградена предсрочно – до края на декември

На специална среща на 16 декември представители на ЧЕЗ са уверили кмета Владимир Георгиев, че новоизграждащата се електрическа мрежа в ромския Седми квартал ще бъде завършена с един месец предсрочно – до края на декември, вместо до края на януари догодина, какъвто бе предварително определеният срок.
Срещата се е състояла по инициатива на г-н Георгиев, който подчертал пред специалистите от ЧЕЗ, че са недопустими зачестилите аварии и прекъсвания на тока, при които главни потърпевши са жителите на съседния Първи квартал. Известно е, че през последните дни и седмици токът в квартала или в част от него често спира в резултат на незаконни присъединявания и това, естествено, силно тормози потребителите, които са коректни абонати и нямат никаква вина за случващото се.
Известно е, че в последните си броеве „Приятел” публикува читателски писма и информации по въпроса, в които гражданите се оплакват, че поради проблемите с тока не могат да се отопляват, да сготвят, да изперат, да се изкъпят. На постоянна опасност от повреди са изложени и различните домашни електроуреди.
Представителите на ЧЕЗ са заявили на срещата, че по проблема се работи. Монтирани са два трансформатора, като има отделен за Седми квартал. Към изгражданата нова електрическа мрежа в Седми квартал ще бъдат присъединени на първо време 100 абонати – около 20 % от домакинствата в квартала. Очаква се през следващите месеци към мрежата да се присъединят още абонати. Специалистите от компанията са пояснили, че след изграждането на новия трафопост жителите на Първи квартал /включително на „Разсадника”/ вече няма да имат проблеми с тока.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*