„Железница” спря устрема на „Рилец”, говедарчани ще играят за 3-ото място за Купата на Витоша

„Рилец” загуби с минималното 0:1 гостуването си на „Железница” на 19 август в полуфинален двубой от летния подготвителен турнир за Купата на Витоша. Единственото попадение в мача бе дело на Кюркчиев в 18-ата мин., като по този начин той материализира първоначалния домакински натиск.
Постепенно говедарчани изравниха играта, а през второто полувреме овладяха и инициативата, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол. Даниел Димитров пропусна най-изгодното положение за гостите, след като надбяга защитата на „Железница”, но останал сам срещу вратаря, стреля на сантиметри встрани от вратата. „Рилец” можеше да стигне до попадение и буквално в последната си атака. Десният бек Любомир Джамбазов отправи марково центриране към наказателното поле, където Ивайло Райчев-Блаже стреля с глава, но топката прелетя над напречната греда.
Треньорът на „Рилец” Георги Кацарски не можеше да разчита на някои от ключовите си футболисти и това със сигурност оказа влияние върху крайния изход от двубоя. Поради контузии отсъстваха Димитър Аличков и Никола Бойчев, а Христо Николов и Красимир Вардаров пък бяха заети с важни лични дела.
Сега на говедарчани предстои сблъсък за третото място в надпреварата с тима на „Надежда”. Съставът от Доброславци отпадна след загуба с 2:4 от „Гранит” /Владая/ в другия полуфинал. Мачът за третото място и финалът за Купата на Витоша ще се играят в неделя, на 26 август.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*