Жена даде на телефонни измамници 2 хил. евро, 2 хил. лв. и злато

61-годишна самоковка съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Жената разказала, че на домашния й телефон позвънил непознат, представил се за полицай и й казал, че е необходимо нейното съдействие за залавянето на телефонни измамници. Без колебание и без да се посъветва с някого жената изпълнила точно указанията на мнимия полицай и хвърлила от терасата на дома си найлонов плик с 2000 евро, 2000 лв. и около 20 грама златни накити. Случаят се разследва под наблюдението на Районната прокуратура.
Във връзка и с този инцидент от Областната дирекция на МВР за пореден път призовават гражданите да не дават под никакъв предлог пари на непознати. Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то знайте, че спрямо вас се извършва опит за измама – полицията не търси съдействие от гражданите по този начин, предупреждават от органите на МВР.
При получаването на подобно обаждане потърпевшият трябва да запази хладнокръвие и незабавно да потърси контакт с близките, както и да се сигнализира на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*