Жените изпуснаха “Левски” при дебюта на Даниел Клечков

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Самоковки отстъпиха драматично със 70:71 у дома от последния до този момент състав на „Левски”. Двубоят се игра в събота, 6 декември, пред 200 верни привърженици в „Арена Самоков”.
Нашите момичета не изневериха на себе си и за пореден път влязоха слабо в първите минути на мача. След това обаче, въпреки първоначалното изоставане от 2:8, „белите” се вдигнаха и след страхотен пробив на Ива Терзиева през цялото игрище и кош в последната секунда успяха да излязат напред – 19:17. До полувремето гостенките стабилизираха играта си и взеха аванс от два пункта – 35:37. Особено важна роля за „Левски” в тези моменти играеше бившата състезателка на „Рилски” Христина Иванова, която записа цели 17 точки за първите 20 минути.
В главно действащо лице през третата част се превърна Кристина Пейчинова, която вкара важни тройки и изведе тима си напред в резултата за 66:64. За съжаление обаче пак в тези минути „Рилски” даде свидна жертва – една от най-високите ни състезателки – Веселка Тодорова – напусна паркета с контузия.
В последните 10 минути гостенките се възползваха по най-добрия начин от нелепи грешки в самоковския състав и така дори тройката в последните секунди на срещата на Ива Терзиева не успя да помогне на тима ни.
Американката Алисън Бауман се отчете с 22 т. и за сефте през сезона успя да засенчи сънародничката си Клеандра Робъртс, която регистрира скромен актив от 14 т., а и изпъкна в нелицеприятна класация с направени цели 4 грешки в хода на срещата. 16-те точки на резервата Пейчинова също не успяха да помогнат на самоковки за краен успех.
За победата на „Левски” най-голям принос имаше Хриси Иванова, нанизала 27 т. в коша на бившите си съотборнички. Треньорът на гостите Стефан Михайлов я изчетка, като заяви, че в момента тя „влачи” целия отбор на гърба си.
В следващия кръг „Р. спортист” гостува на „Монтана”. Срещата ще се играе в събота, на 13 декември, от 18.00 ч. в зала „Младост”.
Р. спортист”: Бауман 22, Робъртс 14, Джикова 7, Терзиева 7, Тодорова 2 /Пейчинова 16, Николова 2, Делчева, Динева/

7 кръг, резултати
Дунав – Нефтохимик – 68:70
Р. спортист – Левски – 70:71
Монтана – Хасково – 70:96

Класиране
1. Хасково 7:0 14
2. Нефтохимик 5:2 12
3. Дунав 3:4 10
4. Монтана 2:4 8
5. Левски 2:4 8
6. Р. спортист 1:6 8

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*