Жените паднаха от „Дунав”, в четвъртък гостуват на „Монтана”

С тежката загуба от “Дунав” с 59:96 в последния кръг – на 13 март в „Арена Самоков”, нашите момичета наредиха четири поредни поражения и четири мача преди края на редовния сезон остават предпоследни в класирането с актив от 26 точки.
Срещу шампионките от Русе селекцията на Иван Лепичев нямаше шанс. Гостенките още от самото начало взеха инициативата и не допуснаха никакво колебание до края на мача.
Страхотно за победителките игра бившата състезателка на “Рилски” Цветомира Шаренкапова, която записа личен рекорд по отбелязани точки в първенството – 27. Така Цуми си направи отличен подарък за своя 23-и рожден ден, празнуван 24 часа по-рано. По 24 пункта за русенки добавиха Таня Чиров и Кристина Сантяго, а другата ексбаскетболистка на самоковки, защитаваща сега цветовете на “Дунав” – Виолина Кочева, нямаше ден и остана само с 2 точки.
В редиците на домакините впечатление направи отсъствието на една от основните единици – Стефка Митева. Тя изобщо не бе записана в тимовия лист, което се отрази на представянето на отбора. Съотборничките на Митева тотално изгубиха борбата под коша /22:36/, оформиха 14 асистенции срещу 27 на съперника, а и допуснаха 6 грешки повече от опонентите си – 20:14.
В най-добра светлина за тима ни се изяви 18-годишната Теодора Динева, изпъкнала с 19 точки. Година по-възрастната от нея Кристина Пейчинова добави 10 пункта, 4 борби и 4 завършващи подавания.
В следващия кръг “Р. спортист” гостува на “Монтана”. Срещата е на 20 март /четвъртък/ от 18 ч. в местната зала “Младост”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*