Жените ще участват в турнира за купата на Димитровград

Вероника Петкова

В силна надпревара ще се пусне женският тим на БК “Рилски спортист” в началото на следващия месец. Възпитаничките на Иван Лепичев са част от 4-те отбора, наред с “Дунав”, “Хасково” и “Берое”, които ще вземат участие в организирания от Националната баскетболна лига и община Димитровград турнир за купата на града.
Мачовете ще се играят на 9 и 10 октомври /сряда и четвъртък/, като в програмата са предвидени по две срещи на ден – от 15 и от 17 ч. Финалът на надпреварата ще бъде на 10 октомври от 17 ч.
По време на пресконференцията във връзка със спортната проява /на 27 септември/ ще бъде изтеглен и жребият за новото първенство. Сигурни участници в него са шампионът “Дунав”, вицешампионите от “Нефтохимик 2010”, “Монтана 2003”, “Хасково”, “Рилски спортист”, “Берое”, “Левски”.
В същото време още една състезателка напусна клуба ни. Това е 18-годишната Вероника Петкова, която се обвърза с “Нефтохимик”.
Високата 177 см баскетболистка изигра 16 срещи със синия екип през последния сезон, в които записа актив от 7.9 точки и 4.1 борби средно на мач.
Преди Петкова “Рилски” напуснаха последователно Катерина Рудева, Яна Кожухарова, Вероника Джикова и Ан Фаръл. На тяхно място клубът привлече националката Стефка Митева, Наталия Топалова и Ива Терзиева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*