Защо обърнахте Ботев?

Паметникът на Ботев сега, сниман откъм бул. “Искър”

Несъгласие

Изразяваме недоумението си от новото местоположение на паметника на Христо Ботев. При изграждане на новото голямо кръгово кръстовище пред входа на стадиона паметникът не само бе преместен /което се налагаше/, но и обърнат в друга посока. Някои казват, че така бюстът гледал към самата улица “Христо Ботев” /покрай Дома за стари хора/. Но това ли е най-важно?!
Сега паметникът е с гръб към другите две централни улици – бул. “Искър” и “Цар Борис ІІІ” /главната улица/, които се пресичат на това място. А именно по тях е основното движение. По тях минават и всички наши и чуждестранни туристи, които отиват или се връщат от Боровец. Редно е те да виждат героя на паметника. Преди преустройството бюстът така бе монтиран и това бе правилно.
Много наши съграждани, които живеят в този район или го посещават по една или друга причина, са също на нашето мнение. Настояваме паметникът да бъде обърнат с лице към кръстовището, за да може да го виждат повече хора. Това може да бъде направено сега, още докато продължава работата на кръстовището, без да се изискват допълнително някакви големи усилия или средства.

Жители на Четвърти и Пети квартал

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*