Защо събират пари от коли, паркирани на улицата?

Горният паркинг край крепостта

Наскоро ни се наложи да пътуваме до Белчин по лична работа. Влязохме в селото откъм горния му край /при черквата „Св. Петка”/ и спряхме за малко на улицата, пред къщата на наши близки. Изведнъж към нас се завтече служител с кочан в ръцете, за да ни таксува за престоя. Възмутени, потеглихме. В противен случай трябваше да си разменяме „любезности”.
Но това не е ли парадокс? Да те облагат с такса за паркиране след като не си на паркинг, а си спрял на улицата!? По този начин не се ли излага и Общината пред хора – независимо дали те са дошли да видят възстановената крепост Цари мали град или са по друг повод в селото.
Когато пък става въпрос за самия паркинг, имаше слухове, че той щял да бъде безплатен. Сега не само е платен, ами искат да глобяват и хората по улицата…
С налози по този начин не се печелят посетители и гости, а се губят. Народът ни и без това е достатъчно беден.
Не знам кой е виновен, но хората ругаят управниците. Неотдавна бе съобщено, че на Гергьовден специално през крепостта са преминали над 4 хил. души. Нима тези хора не оставят достатъчно средства за входни билети? Защо е нужно да се таксуват колите извън паркинга, та чак до края на селото.
Смятам, че общинското ръководство трябва да помисли сериозно по този въпрос. С надежда съм, че нещата ще се променят, за да не остават с лоши впечатления посетителите на възстановената историческа крепост и всички гости на селото.

Вяра Димитрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*