За седма поредна година „Ритъмът на планината” разтърси Самоков

Традиционният фестивал „Ритъмът на планината” се състоя на 16 септември, събота, по инициатива на Младежки парламент – Самоков, група „Либърти” и с подкрепата на Общината. Инициативните млади хора за пореден път доказаха, че когато има желание, се творят интересни и емоционални събития. Тази година форматът бе същият, както предишните, но мястото бе различно – новият Крайречен парк.
През целия ден работилници по артистични и приложни изкуства занимаваха децата и техните родители. Някои от участниците рисуваха. Други, увлечени от приложните изкуства, изработваха бижута и украшения, които подаряваха на любими хора.
Имаше и работилници с образователна насоченост. Една от тях бе ориентирана към екологичната тематика и ботаниката – „Природа в бурканче”. Тук всеки можеше да засади своето растение, да го занесе у дома и да се грижи за него. Литературният клуб в Самоков провокира присъстващите към творческо писане. Центърът за безопасен интернет от София представи образователни игри и предизвикателства. Образователни игри бяха подготвили и от асоциация „Родители” в столицата.
Голям интерес и много емоции предизвикаха двете танцови работилници – „Кати Денс” с модерни танци и „Планински полъх” от Добринище с народни танци. За най-любознателните от Младежкия парламент бяха подготвили образователна викторина с любопитни факти, а за най-активните участници имаше и томбола с награди.
Вечерта пък се състоя младежкият концерт при голямо жанрово разнообразие и отлични изяви на талантливи млади хора. На сцената се изявиха „Медени звънчета” и момичетата на „Кати Денс”. Уникална атмосфера създаде Момчил Атанасов. Не липсваха традиционният рап и хип хоп. Въображаема разходка из африканската култура направи афробийт групата „Ямбадон”. Оригинално бе изпълнението на „Даше“ в стил етнофюжън. Специално участие имаха и младите танцьори от Младежкия клуб в германския град Хам.
Всички участници във фестивала и публиката се заредиха с много настроение. Усещането беше, че става нещо ново, различно, което обединява всички в едно хубаво цяло.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*