Звездата на ТВ „Дискавъри” Беър Грилс снима филм край Мусала

Истинска еуфория предизвика появата на Беър Грилс – звезда на американския телевизионен канал „Дискавъри”, в Самоковския район на Рила. Водещият на легендарните документални предавания „Оцеляване на предела”, „В най-лошия случай”, „Измъкни се жив” и др., публикува снимки в профила си в една от социалните мрежи от района на Мусаленските езера.
Единият фотос /който публикуваме/ е уловил самия Беър Грилс и човек от екипа му по време на активна снимачна работа, а другият е запаметил „петминутна почивка” по време на снимки – и всичко това на фона на величествената Рила с първенеца на Балканския полуостров връх Мусала /2925 м н. в./ и едно от Мусаленските езера.
Приключенецът Грилс, който е родом от Северна Ирландия и изкачва връх Еверест едва 23-годишен, веднага прикова вниманието върху себе си. В социалните мрежи се появиха и снимки с негови български привърженици на различна възраст.
„Дискавъри” вече показа филм от България. Навръх 3 март 2016 г. от телевизията избраха да започнат поредицата си „Кралете на дивото” със серия, заснета в Родопите. В епизода двамата водещи – ловецът Джош Джеймс и британският готвач Мат Тебът, се опитваха да намерят храна и да оцелеят в продължение на една седмица без екипировка – само благодарение на уменията си.
По всичко личи обаче, че сегашното посещение на Грилс в България е свързано с поредицата Running Wild with Bear Grylls /„В дивата пустош с Беър Грилс”/ по друг телевизионен гигант отвъд океана – NBC. Това издава самият Едуард Майкъл Грилс /както е рожденото име на тв героя/, посочвайки в постовете си под снимките NBC и Running Wild. Любопитното е, че заедно с Грилс в отделните епизоди на това предаване участват и американски знаменитости, които се изправят срещу страховете си в едни от най-негостоприемните кътчета по света. Засега не е ясно кой е придружавал тв звездата на родна земя и кога ще бъде излъчен заснетият в България епизод.
В страната ни Беър се изненада приятно на „срещата” с инструменти от собствения си комплект за оцеляване в столичен магазин и се видя с група скаути, какъвто е и той самият.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*