Здравко Веселов с бронз от държавното в Русе

Бокс

Състезателят на клуба по бокс „Самоков” Здравко Веселов спечели трето място и бронзов медал на държавното отборно първенство за момчета /13-14 години/, състояло се в Русе.
В кат. 43 кг Веселов надделя с лекота над боксьор от Ямбол, а на полуфинала загуби драматично от представител на „Спартак” /Плевен/.
Стоил Ангелов в кат. 40 кг пък започна с победа над състезател на „Светкавица” /Търговище/, но след това претърпя загуба и отпадна от по-нататъшна борба.
Третият самоковски представител бе Сашо Спаийски в кат. 41.5 кг, който обаче не можа да разгърне целия си потенциал и отпадна рано от надпреварата.
Общо над 120 боксьори от 30 клуба взеха участие в републиканските финали край Дунава.
„Здравко направи отлично състезание. Боксира се много добре, спази всички мои препоръки и заслужено се качи на почетната стълбичка. При малко повече късмет можеше да вземе и отличие с по-благороден цвят”, сподели след републиканското треньорът на състезателите ни и председател на клуба Веселин Райчев. Той и момчетата са признателни на Сотир Немов и Емил Миланов за финансовата подкрепа, направила възможно пътуването и участието в шампионата в Русе.
Следващата проява за нашите боксьори е в средата на юни. Тогава ще се състои държавното лично първенство за момчета /13-14 години/. Домакин на турнира е 80-хилядният областен център Ямбол. Както заяви наставникът Райчев, отново Здравко, Стоил и Сашо ще мерят сили с връстниците си от страната.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*