„Златен извор” на Мария Йончева представят в музея на 18 май

Книгата „Златен извор“ с автор Мария Йончева ще бъде представена в четвъртък, на 18 май, от 18 ч. в Историческия музей. Изданието е резултат от двегодишен труд на екип от музейни специалисти, приели и обработили едноименното дарение – част от семейната музейна сбирка на изтъкнатата наша съгражданка, отишла си наскоро от този свят. Изявата е посветена на Международния ден на музеите, който се чества на същата дата.
Още една книга – „Любиш ли ме, Господи?”, на Нидал Алгафари, ще бъде представена в музея /посетителския център на втория етаж/, на 20 май, събота, от 17.30 ч. Книгата е последна част от трилогия на автора. Тази изява е посветена на Европейската нощ на музеите.
По-късно в същата вечер – от 20 ч., в Художествената галерия „Проф. Васил Захариев” класически концерт ще изнесат млади самоковски музиканти.
Междувременно на 19 май, петък, от 18 ч. в галерията ще бъде връчена на художника Захари Каменов националната награда за изобразително изкуство „Захарий Зограф” за 2016 г. Ще бъдат наградени и малките зографи, участници в едноименния детски национален конкурс.
Входът за всички тези културни събития е безплатен. Историческият музей пък ще бъде с отворени врати на 18 и 20 май в очакване на посетители.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*