Зов за помощ – 5-месечната Мария от Самоков има нужда от голяма подкрепа

Мария е едва на 5 месеца, но борбата й за живот започва още от самото раждане. Тя е родена в “МБАЛ-Самоков” с акушерска пареза на лявата ръчичка и страда от рядкото заболяване “Синдром на Уест”. Ако не бъде подложена на адекватно лечение, шансовете й за нормален живот, а дори и за оцеляване, са минимални.
Когато Мария е едва на месец и половина, родителите й научават, че здравословното й състояние е много тежко. Бебето започва да получава десетки ежедневни гърчове. От тогава болничните стаи са втори дом за момиченцето. Освен това родителите наскоро разбират, че детето им страда и от корова слепота, причинена от многобройните гърчове.
Преди по-малко от месец Мария е отписана от лекарите като безнадежден случай. Това не е така, тъй като има случаи на деца със същото заболяване, които благодарение на отказите на родителите да повярват, че са обречени, са лекувани успешно в чужди клиники. Живи са, здрави са и водят пълноценен живот. “Имаме подкрепата на много семейства, преминали кризата” – категорични са родителите й. За да има шанс малката Мария обаче лечението трябва да започне възможно най-бързо. Медицински център в Германия, след запознаване с медицинската документация на детето, дава огромни шансове за пълното му излекуване. За целта на семейството са необходими близо 46 000 евро. Сумата е непосилна за родителите и техните близки. Те отправят молба към всеки, който вярва в каузата им и има възможност и желание, да им подаде ръка за помощ.
Дарителска банкова сметка: Банка Райфайзен БАНК
IBAN BG34RZBB91551007893674
BIC: RZBBBGSF
Титуляр – Мария Георгиева Златкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*