Зографски с нов личен рекорд на Олимпиадата в Южна Корея, завърши 35-и на голямата шанца

Нов рекорд – този път личен, постави Владимир Зографски на официалния старт на голямата шанца в олимпийската столица Пьонгчанг, Южна Корея. Самоковецът се класира на 35-о място в днешното състезание с опит от 119.5 метра. Той получи една оценка от 17 т. и две от по 17.5 от съдиите и с общ сбор от 105.9 пункта остана извън състезателите, които продължиха към втория кръг на надпреварата.
“Не успях да повторя пробния си скок. Отскочих малко по-рано, а вече във въздуха едната ми ска остана по-ниско и нямаше как да компенсирам. Вятърът също е малко непостоянен – не е силен, но се мени от вятър в гръб на насрещен”, коментира след скока си пред репортер на Българската национална телевизия най-добрият роден ски скачач.
Това все пак е рекордно класиране за Зографски в скоковете на голяма шанца на Олимпийски игри. Преди 4 години в Сочи, Русия, той също преодоля квалификацията, но остана на 47-а позиция.
Олимпийската титла грабна лидерът за Световната купа Камил Стох от Полша. Втори остана шампионът на малката шанца отпреди седмица Андреас Велингер. Норвежецът Роберт Йохансон пък записа бронзов олимпийски дубъл в Пьонгчанг.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*