Ивана Аджова 4-а на Балканиадата в Белград

Ивана Аджова

Ивана Аджова завоюва четвъртото място на Балканските игри за юноши и девойки младша възраст в сръбската столица Белград. 15-годишната самоковка измина 800-те метра в адските горещини с личен рекорд от 2:14,22 мин.
Призовата тройка оформиха Клаудия Флорея /Румъния/ – 2:13,57 мин., Анастасия Маринаку /Гърция/ – 2:13,64 мин. и Хатиче Унзир /Турция/ – 2:13,82 мин.
„Пред Ивана се разкриват добри перспективи, като се има предвид, че румънката и туркинята са с година по-големи от нея. В този смисъл тя се превръща в основен претендент за златен медал на Балканските игри догодина, където се допуска само по един представител от държава”, сподели след края на надпреварата треньорът Костадин Чифлиджанов.
Той добави, че Ивана има шанс да участва и в световното първенство догодина, където нормативът е 2,12 мин. Самоковската сензация е и с четвърти резултат в общата национална ранглиста за жени и девойки в тази дисциплина /800 м/ за годината.
Сезонът до момента е повече от успешен за дарованието на клуб „Рилски атлет”. Дъщерята на старши треньора на футболния „Рилски спортист” Петър Аджов спечели пет титли – от държавното първенство за девойки в Добрич, от надпреварата за купа „Борис Мулешков” в Панагюрище, от шампионата в Луковит и от републиканските финали в София и Сливен. Аджова има и още няколко класирания в тройката на големи турнири.
През август Ивана и съотборниците й от клуб „Рилски атлет” ще имат подготвителен лагер на родното Черноморие с наставниците Костадин Чифлиджанов и Любослава Николова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*