Иван Лепичев замени Краси Банова начело на жените

Иван Лепичев

Неочаквана рокада бе направена в женския „Рилски спортист”. Досегашната наставничка на тима Красимира Банова бе заменена от Иван Лепичев. Специалистът ще води отбора до края на сезона, като задачата му е да повдигне духа на състезателките, които са последни в Националната баскетболна лига с актив от само една победа.
Повторният дебют на 61-годишния специалист начело на „Рилски” ще бъде при гостуването на „Монтана” на 12 януари, в събота, от 18 ч.
След промените пък Банова ще се съсредоточи единствено върху задълженията си като ръководител на зала „Самоков”.
Новоназначеният Лепичев от няколко години работи в школата на клуба и има в актива си куп успехи с различните състави при подрастващите в женското направление. Той е ценен от цялата управа начело с президента на клуба инж. Петър Георгиев.
Спецът от Бобошево е един от най-добрите треньори в историята на родния баскетбол. Върхът в кариерата на Лепичев са 5-ото място на Олимпиадата в Сеул /Южна Корея/ през 1988 г. и 3-ото място на европейското първенство във Варна година по-късно.
Като старши треньор в българското първенство бившият държавен селекционер пък вдига три пъти шампионската титла със „Стомана” /Перник/, ДЗУ /Стара Загора/ и „Монтана”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*