Иво Стоянов – вицешампион в Пловдив

Ивайло Стоянов се размина с титлата на силния турнир по тенис на открито, състоял се в Пловдив. В кат. 35 + Стоянов записа четири поредни победи, преди да бъде спрян на финала от бъдещия шампион Слави Делчев.
В първа група Иво срази последователно Чавдар Иванов /7:5/, Георги Станчев /6:2/ и Георги Капсузов /6:1/ и оглави еднолично класирането с пълен актив от точки.
На полуфинала 35-годишният самоковец не пощади и Георги Славов и за по-малко от 40 минути го надигра с убедителното 9:2. Това даде надежди на Ивайло, че може да се бори за първата позиция, но сблъсъкът му с фаворита Слави Делчев завърши с убедителна победа на последния.
“Доволен съм от показаното на корта по време на състезанието. Постигнах няколко красиви победи, но в последния мач със Слави Делчев нямаше какво да сторя. Просто съперникът показа по-добра игра и заслужено ликува с титлата”, сподели след турнира нашето момче.
Въпреки че се размина с трофея, Стоянов остави отлични впечатления с вдъхновената си игра под тепетата, а освен това спечели и 290 точки за финалния Мастърс в столицата. Там възпитаникът на гимназия “Константин Фотинов” е поставен под № 7 с актив от 1270 точки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*