Иво Стоянов грабна титлата на турнира в Петрич, обзаведе се с нова ракета

Стоянов /в средата/ всеки момент ще получи подаръка си от организаторите

Ивайло Стоянов спечели откритото първенство на Петрич по тенис. Асът ни показа впечатляваща спортна форма и стигна до титлата в южния град.
На финала Стоянов срази най-добрия македонски играч Панче Арсов с 9:8 гейма, а разнообразието от минаващи удари, къси топки, волета и сервиси накара многобройната публика бурно да ръкопляска на двамата тенисисти.
Арсов дори имаше два мачбола, но опонентът му показа голяма психическа устойчивост и след 70-минутна битка стигна до трофея. Освен красиви купи, Ивайло и Панче грабнаха и по една тенис ракета Wilson последен модел.
На победителя никак не му беше лесно и още на четвъртфиналите той бе на крачка от това да си изпати. С отлична игра го изненада македонецът Мартин Калевски, който все пак отстъпи със 7:9.
На полуфинала Ивайло Стоянов надигра своя съгражданин и добър приятел Петър Лазев с 9:3, а Панче Арсов би със същия резултат Чавдар Иванов от Перник.
Турнирът, преминал при перфектна организация на любезните домакини, събра рекордните за последните години 54 участници, около 15 от тях от Македония. Те дадоха най-доброто от себе си, а интересното е, че голяма част от мачовете се играха на електрическо осветление – някои до 02.00 ч. през нощта!
“Щастлив съм от първото място след тези тежки битки. Радвам се, че издържах и сега вече мога да си отдъхна. Искам специално да благодаря на домакините за перфектната организация. Участвал съм на много турнири в страната и в Европа, но никъде не съм виждал подобно нещо. Семейство Нушеви се справиха с абсолютно всички предизвикателства и за нас, участниците, остана само да мислим за играта”, отбеляза след церемонията по награждаването шампионът Стоянов. Това бе неговият втори трофей от Петрич след този през 2013 година.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*