Изключителен Красимир Анев грабна бронзов медал на Европейското първенство!

Гордостта на Самоков в световния спорт – Красимир Анев, доказа величието си за пореден път! Днес спортист № 1 на Самоков за 2017 г. финишира трети и спечели бронзовия медал в спринта на 10 км на европейското първенство в италианския зимен център Риднаун-Вал Ридана! 30-годишният състезател излезе четвърти след втората стрелба, но с уникална финална обиколка успя да задмине останалия впоследствие зад него украинец Артьом Прима. Българинът повали всичките 10 мишени, като демонстрира хитро тактическо решение за последния десети изстрел, който често му създаваше проблеми в предишни стартове. Днес Краси първо повали последната мишена на рубежа, а след това се върна към общо деветата си цел на рубежа. Анев обаче се показа не само като страхотен стрелец, но и като отличен ски бегач, давайки пето бегово време по трасето.
Това е седмо отличие от европейски първенства в кариерата на Анев. Преди година българинът спечели сребро в индивидуалния старт на 20 км и бронз в спринта на 10 км.
Двама от най-бързите биатлонисти в тура окупираха първите две позиции в Италия днес. Европейски шампион в спринта стана латвиецът Андрейс Расторгуевс, който този път имаше ден и в стрелбата, където допусна само една грешка. Среброто отиде при руснакът Александър Логинов, също с 9 повалени мишени.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*