Изложба-базар на малките художници

Във фоайето на читалище-паметник „Отец Паисий” на 16 декември младите талантливи художници от школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” с ръководител Пенка Боянова към читалището показаха, че могат не само да сътворяват чудесни картини. Те наредиха и много други свои произведения в коледен базар – сурвачки, картички, сладкиши, украси за елха и за стая, късметчета… В същото време техните натюрморти, пейзажи, рисунки на сурвакари и на домашни любимци, сътворени с много желание и любов, са толкова хубави…
Трудно е да пишеш за всички. Но ето – Иван Димитров е само на 9 години, а е получил сребърен медал от конкурс в Банско. 14-годишната Анастасия Вукова пък е заслужила бронзов медал от Япония. Виктория Виткова и Ния Генева имат награди от Хонгконг. Най-малката художничка – Криси, е само на шест години и половина. Най-голяма пък е 16-годишната Виктория Гончева.
Изложбата бе открита от секретаря на читалището Теменужка Янкова, която поздрави сърдечно младите творци и им пожела много нови успехи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*