Изтъкаха платното, ритнаха кросното… /снимки/

На Продановския рид бяха сечени наскоро дърва от фирма, вероятно законно. Хубаво, но после едрата дървесина бе транспортирана, а клони, клончета, връхчета и пр. останаха на купчини на различни места в гората.
Гледката е грозна, но това е едно на ръка. Другото е, че сега, като започнат жегите, от най-малката искрица може да избухне пожар, който при тази натрупана вършина лесно да се разпространи, да унищожи много дървета и да направи куп други пакости.
Редно е този, който е вършил сечта, да събере и разните клони и други отпадъци. Отделно от всичко друго те могат да се използват например за отопление и за други цели.
На горската растителност в района напоследък се нанасят и други поражения. Много хора, главно роми, берат бъз и разни билки. Добре, те са полезни за здравето, ще изкарат от тях по някой лев, но защо се кършат и секат цели клони и стволове? Така се унищожават растенията и догодина едва ли ще има вече подобна реколта.
Нека секачите и берачите си вземат поука. Пък ако не – има и наказания, глоби.
Доколкото сме наясно от познати и от вестниците, подобно е положението и на други места в града и района ни. Нека се обърне внимание на тези въпроси, а не да работим на „принципа” „След нас и потоп!…”

Жители на Продановци

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*