Инж. Васил Кънев оглави клуба на строителите-ветерани

Димитър Йончев бе избран за почетен председател

Регионалният клуб на строителите-ветерани има нов председател – инж. Васил Кънев, бивш директор на Стройрайона и бивш кмет на Самоков. Той бе избран единодушно на общото събрание на клуба, състояло се на 27 октомври. Кънев наследи на поста досегашният ръководител и основател на клуба Димитър Йончев, който също единодушно пък бе избран за почетен председател на клуба.
За зам.-председател бе преизбран Захари Райнов, а за секретар – Венци Йончев. Преизбрани бяха и досегашните членове на ръководството Георги Алащинов, Мария Георгиева и Филина Владимирова, а за нов член бе избран Станко Чифлиджанов.
Събралите се почетоха и своя професионален празник – Димитровден. „Нека самоковските майстори със златни ръце имат достойни следовници”, пожела зам.-кметът Васил Сайменов, който поднесе и поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева.
В. Сайменов връчи и почетния златен знак на Община Самоков на арх. Здравка Шехтова и Захари Райнов. Те са наградени с високото отличие от Общинския съвет за дългогодишния им ценен принос за разгърналото се строителство в града и района през втората половина на миналия век. „Имам 50-годишна служба на Самоковска община, но специално искам да благодаря на строителите, които претворяваха на практика моите проекти, за да може построеното да пребъде”, прозвучаха като изповед думите на арх. Шехтова.
От името на наградените и на членовете на клуба Д. Йончев изрази признание на общинското ръководство за постоянното внимание към строителите-ветерани. Поднесен бе поздравителен адрес и от името на председателя на Националния клуб на строителите-ветерани инж. Тодор Топалски. Поздравителни адреси бяха връчени и на навършващите юбилейни годишнини ветерани – Дишо Аличков, Захари Райнов, Михал Караджичков, Теменужка Велчева.
Учреден преди около пет години, клубът на строителите-ветерани в Самоков е един от първите в страната, а и продължава да бъде – по признание на националното ръководство – един от най-активните. Наскоро група членове на клуба са посетили Благоевград и са обменили опит с колегите си от съседния областен център.
Зам.-председателят на Областното председателство на Камарата на строителите и наш земляк Красимир Милушев поднесе поздравителен адрес до Д. Йончев и му връчи подарък – луксозна книга за Колю Фичето, от името на председателя на Областното председателство инж. Илиян Терзиев. „Йончев е не само строител, а и общественик и човек с главна буква”, възкликна Милушев. Известно е, че Димитър Йончев бе и съставител на издадената неотдавна книга „Самоковските строители”.
В честването взе участие и бившият дългогодишен ръководител на самоковския Стройрайон инж. Христо Динев.
В началото на събранието пък със ставане на крака и едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалите в последно време членове на клуба.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*